Els treballadors dels punts d’informació de la T-Mobilitat a estacions de metro de Barcelona estan cridats a secundar una vaga amb què es faran aturades parcials cada dilluns. La primera jornada de protesta es convoca pel 31 de gener per fer palès, entre altres queixes, la sobrecàrrega de feina de la plantilla, informa betevé.

Les aturades al servei dels quioscos d’informació del nou títol de transport -encara en una fase embrionària abans de convertir-se en el títol principal de la xarxa- es preveuen cada dilluns durant tres hores al matí i altres tres hores a la tarda. El personal de les parades de la T-Mobilitat van aprovar organitzar la vaga en una assemblea celebrada aquest dimecres.

Els stands informatius disposen d’una plantilla de 50 treballadors. Entre altres crítiques, el personal qüestiona que les baixes no es substitueixen. Els empleats asseguren que el 60% de la plantilla va estar de baixa el desembre passat però afirmen que no es van contractar substituts en cap cas.

En aquest sentit, els treballadors lamenten la forta càrrega de feina que se’ls encomana. A més, recriminen mala gestió a la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), a qui acusen d’ignorar les reclamacions dels empleats, molestos per haver de respondre a una gran quantitat d’incidències que es produeixen amb la nova tarjeta de transport. La T-Mobilitat acumula anys d’endarreriment en la seva implantació i que ha de permetre prescindir de l’actual sistema de tarifes per zones per passar a un preu varible segons la distància que el passatger recorri.

Els treballadors recriminen que TMB se’n desentengui i digui que és l’Autoritat del Transport Metropolità qui ha de resoldre els problemes. A més, el personal demana rebre formació per atendre adequadament les queixes que reben als punts informatius. També reclamen més contractacions per adequar la plantilla a les necessitats del servei i, alhora, que es reconeguin els riscos físics i psicosocials que els empleats afronten.

Nou comentari

Comparteix