La segona jornada de vaga dels maquinistes de Renfe ha tornat a causar importants alteracions del servei de Rodalies i ha indignat encara més els usuaris habituals. La Carmen, per exemple, aquest dijous va trigar quatre hores per fer un trajecte que en condicions normals en dura una. A la nit, esgotada del periple matinal, va decidir tornar a casa amb autobús. Aquest matí pensava que la situació estaria “més tranquil·la i controlada”, però quan ha arribat a l’estació de Sants ha comprovat que tot estava “exactament igual” que el dia anterior.

“Estic molt enfadada, no entenc per què no es fa res i aguantem aquesta situació”, ha explicat la Carmen a l’ACN. Una altra viatgera, la Núria, ha explicat que va tenir “bronca (sic)” a la feina perquè va fer tard i a sobre no ha pogut reclamar res. “Ni compensacions ni hòsties”, lamenta, molt indignada. Aquest matí Renfe ha reconegut que només pot prestar al voltant del 42% dels serveis previstos perquè els maquinistes segueixen “incomplint” els serveis mínims marcats pel departament d’Empresa, que els fixava en un 85%.

Un nombrós grup de gent intenta entrar a un tren en la segona jornada de vaga de maquinistes de Renfe a l’estació de Barcelona-Sants. 1 d’octubre de 2021 (horitzontal)

Matinar no serveix de res

De res ha servit a la Verònica arribar abans de les 7.00 a Sants. A dos quarts de nou encara esperava, cada vegada més impacient, al vestíbul de l’estació per agafar algun tren. Fins a les 12.00 del migdia l’operador ferroviari ha hagut de cancel·lar 209 trens –dijous van ser més de 400 en tot el dia– i ha tornat a acusar els maquinistes de boicotejar deliberadament el servei. “No surt cap tren cap a Sitges, no ho veig bé”, es queixa. “Tot el que estan fent no servirà de res, faran el que voldran, és una burrada”.

Molts usuaris han estat molt crítics amb els maquinistes perquè creuen que el dret a vaga també ha de respectar els serveis mínims que es fixen per garantir la mobilitat dels ciutadans. I que Renfe els parli de reemborsaments els satisfà. “No compensa”, reitera la Carmen. “Ahir, el maquinista va deixar gent aquí que anava a l’aeroport i que es van haver de buscar la vida. És indignant, però no passa absolutament res”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: germamarx a octubre 01, 2021 | 16:22
    germamarx octubre 01, 2021 | 16:22
    El dret a fer vaga és sagrat; el problema és que, a vegades, els que la fan són reconsagrats.

Nou comentari

Comparteix