Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’urbanisme tàctic deixa pas a un nou tram de superilla al Poblenou

Aquest dilluns l’Ajuntament comença les obres per transformar el tram del carrer dels Almogàvers que encara no s’ha convertit en un nou eix verd. En total es reformaran dues illes de carrer -prop de 8.000 metres quadrats- que es convertiran en una plataforma única, seguint l’exemple del tram de carrer ja reformat. Dels 20 metres que fa d’amplada Almogàvers, 15 seran espais per passejar, verd, arbrat, punts de càrrega i descàrrega. En els 5 restants es construirà un carril de marxa lenta pensat pels veïns de la zona.

Fins ara s’havia transformat de forma completa el tram que va del carrer Joan d’Àustria a Pamplona. Ara, també canviarà el tramat entre Badajoz i Roc Boronat. Aquesta zona, on fins ara hi regia l’urbanisme tàctic, també incorporarà una plaça d’uns 2.000 metres quadrats amb parterres circulars al centre. A les altres zones hi haurà aparcaments de bicicletes, llocs per seure, nou enllumenat amb fanals de columna vertical i papereres. També s’hi sumaran més zones verdes: 108 arbres, dels quals 91 seran nous, i es plantarà plantes arbustives de més de quinze espècies diferents.

El plànol del nou tram que es transforma | Ajuntament

Afectacions per les obres

Segons els càlculs municipals, un cop acabades les obres hi haurà 270 metres de carrer convertits en espai verd. Unes obres que seran executades a través de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU) i que estan pressupostades en uns 3,7 milions d’euros. Durant el transcurs d’aquestes, caldrà canviar el sentit d’alguns carrers i una part del carrer de Ciutat de Granada estarà tallat. L’Ajuntament assegura, però, que “es prendran totes les mesures necessàries per minimitzar les molèsties que aquests treballs puguin produir al veïnat”.

Així queda la circulació als carrers adjacents | Ajuntament

Objectiu: transformar un de cada quatre carrers

El consistori espera que de cara al 2030, un de cada quatre carrers de la trama cerdà tingui l’aspecte del nou eix verd d’Almogàvers. Així s’esmenta, com a mínim, al pla Superilla Barcelona. Segons el consistori, aquestes transformacions, sumades a les que ja hi ha, “millora la connectivitat a peu i amb transport públic entre la mateixa plaça de les Glòries i el Besòs i el Maresme”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa