Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns 180 vehicles contaminants amb salconduits circulen cada dia per la ZBE
  • CA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) registra una mitjana de 180 autoritzacions diàries perquè vehicles sense etiqueta ambiental puguin circular per l’àmbit de la Zona de Baixes Emissions Rondes BCN (ZBE), moltes d’elles per a fer-ho els divendres i les vespres de festiu. En un comunicat aquest dijous, l’AMB ha detallat que el registre metropolità ja compta amb 38.893 usuaris amb vehicles sense etiqueta, i només al setembre de 2020 es van realitzar 10.000 registres, coincidint amb l’activació del règim sancionador.

L’AMB ha recordat que els vehicles que necessitin accedir i circular puntualment dins de la ZBE durant l’horari restringit poden obtenir fins a deu autoritzacions diàries a l’any i, de moment, ja se n’han demanat més de 3.500. En aquest sentit, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat del AMB, Antoni Poveda, ha assegurat que la ZBE s’està convertint en un “referent del sud d’Europa”, i ha celebrat la coordinació entre els cinc ajuntaments implicats.

Un 70% de les sol·licituds al registre metropolità han estat acceptades (26.857), un 28,6% (11.108) s’estan tramitant o són incompletes, i el 2,4% restants (928) s’han denegat, majoritàriament per “falta de signatures i de documentació”. Així mateix, l’AMB ha atès més de 34.300 consultes sobre la ZBE Rondes BCN, entre formulari web, atenció telefònica i presencialment en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la Zona Franca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa