Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un tren nocturn connectarà Barcelona amb el cor d’Europa l’any 2024
  • CA

En quatre anys, la capital de Suïssa, Zuric, quedarà connectada directament amb Barcelona amb un tren nocturn. Almenys aquesta és la intenció d’un projecte de diverses companyies ferroviàries d’Europa per impulsar viatges internacionals de manera més ecològica, ha informat TV3. El pla inclou la unió de 13 ciutats europees amb diverses línies. Les dues primeres rutes es posarien en marxa en un any. Connectarien Viena, Munic i París, d’una banda, i Zuric i Àmsterdam, d’una altra. Després s’anirien fent més connexions fins acabar l’any 2024 amb la incorporació de la capital catalana al projecte.

De fet, segons el calendari presentat, l’any 2022 es preveu connectar Roma i Milà amb la capital suïssa. I un any més tard, el 2023, se sumarien dues línies més des de Berlin que arribarien fins a Brussel·les i París.

La proposta neix vinculada a les línies mestres que la Comissió Europea ha paresentat aquesta mateixa setmana en matèria de mobilitat. Es vol modernitzar el transport i, alhora, reduir un 90% les emissions amb l’horitzó del 2050. En aquest sentit, les impulsores dels projecte dels trens nocturns internacionals destaquen que el seu projecte és especialment sostenible si es compara amb les alternatives. Un viatge en avió entre París i Viena eleva les emissions de diòxid de carboni (CO2) fins als 400 quilos per passatger. En canvi, el mateix trajecte en tren nocturn suposaria deu vegades menys contaminació, asseguren. La naturalesa elèctrica de la majoria de trens, de fet, facilita que aquest transport s’acabi potenciant els pròxims anys a Europa.

Les companyies implicades són SNCF (França), DB (Alemanya), OBB (Àustria) i CFF (Suïssa).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa