Un nou bus llançadora unirà Glòries i Francesc Macià en temps rècord

Es posarà en marxa al setembre, funcionarà en dies feiners i tan sols tindrà 4 parades per sentit

TMB posarà en marxa una nova línia de bus exprés que unirà Francesc Macià i Glòries amb el centre de Barcelona. La principal novetat és que tan sols tindrà quatre parades per sentit: Hospital Clínic, Universitat/Aribau, passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan. Servirà d’alternativa ràpida a la connexió de les dues xarxes de tramvia, que no estarà enllestida almenys fins el proper mandat.

La línia es posarà en marxa al setembre i funcionarà en dies feiners de 7 a 22h. Els mesos de juliol i agost no circularà. Es tracta de la primera línia semidirecta de bus a la ciutat i escurçarà el temps de trajecte també gràcies a que circularà íntegrament per carrils reservats. L’anada la farà per Villarroel i Gran Via i la tornada, per Aragó i Urgell.

Així, TMB compta poder garantir una velocitat comercial de 15 km/h i que els trajectes entre els extrems i el centre de la ciutat en només 10-13 minuts. La freqüència de pas prevista és d’una sortida cada 8 minuts. “La vocació d’aquesta nova línia és captar nova demanda d’usuaris al transport públic, com gent provinent del TRAM o que ve de fora de la ciutat”, ha apuntat la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, en la roda de premsa de presentació. Actualment molts treballadors que viuen a la primera corona metropolitana arriben a la capital amb línies del Trambaix o del Trambesòs, que tenen última parada a Francesc Macià i Glòries.

Comentaris

    ivan 12/05/2021 8:38 pm
    ja ho podrien estirar fins a maria cristina
    Josep Borbonet 11/05/2021 6:11 pm
    Amb aquest autobús no farà falta cap tramvia. Molt més econòmic. Ja es estrany que la Colau hagi tingut una idea bona.

Nou comentari