Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga de bitllets a les línies R3 i R4 a l’estació Sant Andreu Arenal
  • CA

La plataforma Stop Pujades ha denunciat agressions aquest matí a l’estació Sant Andreu Arenal quan diversos usuaris intentaven obrir les portes per portar a terme la vaga de bitllets. Segons el col·lectiu ha criticat en una piulada “la seguretat de Renfe ha agredit i impossibilitat obrir totes les portes”. Fonts de Renfe han explicat al TOT Barcelona que unes deu persones han bloquejat alguns accessos, la qual cosa ha obligat el personal a habilitar altres entrades pels usuaris. També han negat que s’hagi agredit cap manifestant. 

 

El col·lectiu Vaga Renfe havia convocat una protesta avui contra el servei i crida els usuaris a no pagar els bitllets a algunes estacions, una acció a què s’havia adherit Stop Pujades. La vaga de pagament estava prevista per accedir als trens de la línia R3 i R4 a Sant Andreu Arenal, i era una acció contra els accidents, els retards i la manca d’inversió. Stop Pujades ha resumit en una piulada les demandes dels usuaris en vaga: “Per més seguretat, millor senyalització, pel desdoblament de les vies úniques, el manteniment correcte de les infraestructures i una gestió pública i de la Generalitat”.

Respecte a la vaga, Renfe va emetre un comunicat en què recordava que “els viatgers que no paguin el seu bitllet estan cometen frau contra tots els ciutadans“, ja que és un “servei públic”. “Amb el pagament del bitllet financem parcialment aquests serveis”, especifica Renfe. Sobre les demandes dels usuaris, Renfe defensa que l’única millora que depèn d’ells és la millora del confort i la mida dels trens. Al respecte diuen que han renovat material i que el 90% dels trens d’hora punta estan adaptats per a la màxima comoditat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa