Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un ascensor connecta diversos barris amb el vestíbul de la L3 de Vallcarca
  • CA

L’estació de metro de la L3 a Vallcarca ja és completament accessible. Ha entrat en funcionament un ascensor de tres parades que fa accessible l’itinerari urbà des dels barris del Putxet i Farró i de Vallcarca i els Penitents cap al vestíbul de l’estació. L’obra ha costat 1,1 milions d’euros i ha comptat amb finançament del fons FEDER. Unes obres que ha impulsat el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori per tal de reforçar l’accés a la xarxa de metro, alhora que promou una mobilitat descarbonitzada i inclusiva.

La intervenció, amb coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, suposa un salt qualitatiu en la mobilitat de diversos barris, ja que es tracta d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes de Vallcarca i de la República Argentina, situades a diferents cotes, als barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró, respectivament. D’aquesta manera, es facilita la comunicació entre els dos barris. I a més, s’ha construït una passera que dona accés al metro des de l’avinguda de la República Argentina. Les obres van començar l’estiu del 2019.

Segons dades del departament, actualment estan adaptades 151 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 93% del total. En aquests moments, estan en execució els treballs per adaptar a persones amb mobilitat reduïda els intercanviadors de Plaça Espanya i de Maragall.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa