Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de TMB culpen Collboni de la vaga indefinida d’autobusos

Si res no canvia, a partir de dilluns 17 d’octubre Barcelona viurà una nova vaga dels treballadors del transport públic. En aquest cas, seran els conductors d’autobusos, que culpen el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, del fet que no s’hagi pogut arribat a un acord.

Els sindicats s’han reunit aquest dijous a les portes de la Diputació de Barcelona per pressionar l’administració i obligar-la a seure a la taula de negociació. Les principals queixes van dirigides al número dos del govern municipal, al qual acusen d’absentar-se davant d’aquesta qüestió. Alguns sindicats es queixen que el comitè de vaga “no està disposat a negociar” i senyalen que la vaga està en mans de Collboni.

L’empresa deu 25 milions d’euros

Dimarts passat semblava que l’acord estava a tocar. Però aquest dimarts, quan tot sembla tancat, l’empresa no va voler concretar els acords després d’una reunió que es va allargar fins a les tres de la matinada.

Els sindicats lamenten la negativa de l’empresa de recuperar el complement al lloc de feina. De fet, aquest continua sent el principal escull de les negociacions. Els treballadors van alçar la veu fa mesos en veure que l’empresa no els pagaria 25 milions d’euros per culpa d’un error comptable que s’ha arrossegat durant 18 anys sense que ningú se n’adonés.

Aquest malestar s’ha agrejat per la negativa de l’empresa a retornar tots aquests diners. Segons va informar l’ACN, a finals de l’any passat, els responsables només tenen previst retornar la quantitat que obliga la llei, que correspon només a últims 12 mesos.

4,6 dies per any treballat

Tot i això, els sindicats reclamen 4,6 dies per any treballat. De moment, però, la proposta no agrada a l’empresa i els treballadors mantenen la vaga de busos. En els propers dies es podrien produir més reunions per intentar desconvocar la vaga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa