Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Transports singulars per descobrir Barcelona des d’una altra perspectiva

Barcelona disposa de diferents indrets singulars que la converteixen en una de les capitals del Mediterrani i una de les ciutats amb més història. Edificis emblemàtics, espais amb història, tots ells es poden visitar des de moltes perspectives diferents. Barcelona es pot gaudir a peu, en bus o fins i tot per l’aire. El transport turístic més conegut és el bus, un servei amb 45 parades i que permet pujar i baixar tants cops com es vulgui en cas de tenir bitllet. Però també hi ha altres transports singulars que permeten arribar als espais més emblemàtics de la ciutat d’una forma diferent. En repassem els més destacats i la seva història.

Per arribar a Montjuïc

“L’atrafegada i molt urbana avinguda del Paral·lel té una porta secreta que, en pocs minuts, permet plantar-se al mig de la muntanya i gaudir de la tranquil·litat de la natura”. Així defineixen el funicular de Montjuïc a la seva web, una opció que funciona com el Metro, surt des de l’estació de Paral·lel i puja fins a les instal·lacions esportives i culturals del parc. El funicular es va inaugurar l’any 1929, per tal que la població pogués accedir a la muntanya per gaudir de l’Exposició Universal. Ara bé, el transport que realment permet veure Montjuïc diferent és el telefèric; 750 metres de recorregut que culminen al Castell de Montjuïc i que permeten contemplar vistes espectaculars, de la Sagrada Família o el Camp Nou, ara en obres.

L'entrada al funicular de Montjuïc | Ajuntament
L’entrada al funicular de Montjuïc | Ajuntament

Arribar al Tibidabo en 3 minuts

El funicular del Tibidabo, popularment conegut com la Cuca de Llum, permet accedir a la muntanya en només tres minuts. Tres minuts de trajecte per contemplar una visió panoràmica de la ciutat a través dels vitralls de la cabina. El funicular té una capacitat per a unes 250 persones i compta amb tauletes electròniques que ofereixen continguts pedagògics i educatius. Es tracta del primer transport d’aquestes característiques inaugurat a l’Estat i l’any 2021 es van renovar els combois i les vies.

Una de les 'golondrines' del Port | Ajuntament
Una de les ‘golondrines’ del Port | Ajuntament

La ciutat, vista des del mar

Si veure la ciutat des de l’aire ofereix grans panoràmiques, fer-ho des del mar dona la possibilitat de contemplar un skyline únic. Les Golondrinas són unes embarcacions històriques, de l’any 1888, que naveguen pel litoral barceloní. Surten des del monument de Colom i des del port del Fòrum. Aquestes mítiques naus van patir, l’any 1922, un dels accidents més greus a la costa catalana de la història. Un vaixell va xocar contra una golondrina i va provocar deu víctimes mortals i molts ferits.

També es pot veure aquestes vistes des de l’aire si s’agafa el telefèric de Port, inaugurat el 1929, que enllaça el port amb Montjuïc. Té un recorregut de 1.292 metres que dura uns 10 minuts. Aquest transport, que inicialment estava obert fins a les dues de la matinada, hauria d’haver obert les portes l’any 1929, però la manca de pressupost va endarrerir la seva estrena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa