Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El transport públic serà gratuït durant una setmana
  • CA

El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), formada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, ha aprovat la gratuïtat del transport públic durant una setmana. En concret, serà del 2 al 9 d’abril, segons una circular enviada per l’ATM als operadors de transport públic i a què ha tingut accés el TOT Barcelona.

La gratuïtat del transport públic es mantindrà en el període de vigència del decret que restringeix la mobilitat a treballadors de serveis essencials, tal com recull la circular. Així doncs, deixarà de ser de franc el 9 d’abril, quan comença una segona etapa de la pròrroga en el confinament. Aquell dia, però, també acaba la restricció de mobilitat als treballadors de serveis no essencials, ja que coincideix amb la Setmana Santa i el govern estatal preveu que els empleats es quedin a casa sense necessitat de prohibicions. 

Davant un possible augment de passatgers per la gratuïtat, l’ATM demana als operadors –Renfe, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i TRAM– que comuniquin “qualsevol variació” pel que fa a l’ocupació del transport ja que “es manté l’objectiu” de no superar el terç de la capacitat. 

L’ATM deixa en mans d’FGC, TMB i Renfe la forma amb què permetran que l’accés sigui gratuït, però s’inclina perquè els usuaris validin els bitllets de transport sense que se’ls descomptin viatges. L’altra alternativa és obrir els torns perquè tothom hi pugui accedir lliurement. TMB ja ha informat en un comunicat intern vist per aquest diari que aplicaran el mètode de la pista lliure, que consisteix a fer que els usuaris hagin de validar però que no se’ls descompti el viatge. 

El consorci del transport públic, que inclou també l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), ha informat en un comunicat oficial que la gratuïtat és “un acte de reconeixement a la seva tasca tan crucial en aquesta situació d’emergència del país”. 

La CGT, satisfeta amb la mesura

La CGT ha celebrat la mesura i ha recordat que ho van demanar “fa 19 dies” a una reunió amb TMB. “És bo per als treballadors –estalvia conflictes– i és bo per als usuaris que el necessitin aquests dies”, ha destacat el sindicat a través de Twitter.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa