Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trambesòs reparteix més dividends que beneficis ha tingut
  • CA

La concessionària del Trambesòs ha repartit dividends que superen gairebé en un 12% els beneficis que la mateixa empresa ha generat des del 2003, quan va néixer. Ho ha destapat el diari Ara i ho han confirmat fonts de la companyia al mateix diari. Aquesta pràctica de repartir més diners dels beneficis que s’han acumulat és poc habitual, ja que normalment només es fa sobre els guanys nets de l’empresa. Tanmateix, la informació publicada aquest diumenge posa de relleu que, si bé el més freqüent és que es repartissin menys d’11 milions de dividends entre els socis, l’any 2010 es van arribar a repartir-ne 28 milions de dividends. A més, aquella xifra representava el triple dels beneficis que s’havien obtingut durant l’exercici. 

Aquesta concessionària, una de les dues que opera el servei de tramvies, hauria reconegut la situació i hauria detallat que els pròxims anys la tendència canviarà perquè els dividends no superin els beneficis a la fi del contracte. D’aquesta manera, es voldria corregir l’excés de repartiment de capital publicat per l’Ara. 

L’altre explotador del servei de transport públic, Trambaix, en canvi, ha fet arribar als seus socis el 85% dels beneficis generats des del 2000, l’any que va néixer. És a dir, una situació oposada a la de la concessionària que connecta Barcelona, Sant Adrià del Besòs i Badalona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa