TMB provarà a la L5 unes pantalles per avisar de quins vagons van més plens

La companyia a tret a concurs la instal·lació de pantalles a les andanes de tres estacions perquè els viatgers puguin distribuir-se millor

TMB posarà en marxa una prova pilot per avisar els usuaris del metro de quins vagons estan més buits per millorar la distribució de viatgers a les andanes.. Segons ha avançat la SER Catalunya i ha confirmat el TOT Barcelona, l’empresa guanyadora del concurs instal·larà pantalles a tres estacions de la L5 –Sants Estació, Hospital Clínic i Entença, segons el plec de condicions– per aconseguir “un repartiment racional” dels passatgers. 

Recreació de com podria ser la pantalla / TMB

Recreació de com podria ser la pantalla / TMB

La prova pilot tindrà una duració d’1 any i, després d’analitzar els resultats, TMB estudiarà una possible ampliació a altres estacions. “Es tracta d’aprofitar una tecnologia que ja existeix per donar un nou servei als usuaris”, expliquen fonts de la companyia, ja que els trens de L5 disposen de sensors per mesurar quantes persones hi ha a cada vagó. El contracte, que serà de 50.000 euros més IVA, contempla la instal·lació de 16 pantalles de doble cara de 75×32 –quatre per cada estació–.

Més informació

Nou comentari