Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB prova les portes automàtiques verticals a la L11 del metro

Durant sis mesos TMB provarà les portes automàtiques verticals a l’estació de Can Cuiàs, a la L11. Es tracta de la primera vegada que s’utilitzen aquest tipus de portes a una xarxa de metro, segons ha destacat l’empresa. Les portes verticals funcionen amb un sistema semblant al d’una persiana i s’obren de forma automàtica quan el tren s’atura. Les proves ja es fan a trens regionals de París i a algunes línies suburbanes d’Àsia, però no a cap línia de metro. 

Les portes s’han instal·lat a les dues andanes de Can Cuiàs, a la L11, situada a la frontera entre Vallbona i Montcada i Reixac. L’objectiu de les proves, que duraran sis mesos, mesuraran la fiabilitat i la “integració operativa” sense passatgers, i més endavant amb passatgers. La integració operativa fa referència a la compatibilitat d’ús de les portes verticals amb el funcionament actual del metro.

TMB diu de les portes verticals que són una “solució innovadora per augmentar la seguretat i el confort dels passatgers”. També farà més còmode l’entrada dels usuaris al tren perquè el mecanisme és una sola peça, i per tant no només s’obren les portes en el punt en què hi ha accés al comboi. Això també permetrà que les aturades dels trens no hagin de ser tan precises. 

La prova és fruit d’una col·laboració entre TMB i un conglomerat d’empreses i institucions de Corea del Sud anomenat STraffic. 

Les portes verticals, destaca TMB, triguen menys a instal·lar-se i requereixen menys manteniment que les horitzontals, que s’utilitzen a la resta de línies automàtiques. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa