TMB prohibeix els viatges d’empresa a zones de risc pel coronavirus

Els veta durant dues setmanes i constitueix un comitè de seguiment del coronavirus

Prohibits els viatges d’empresa a zones de risc. Això és el que ha decidit Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com a mesura excepcional davant l’amenaça del coronavirus, segons un missatge intern enviat als treballadors a què ha tingut accés el TOT Barcelona. La companyia de transports de Barcelona ha creat avui el Comitè de Coordinació del Covid-19, el nom científic del coronavirus. Està format pel conseller delegat, els responsables de diverses àrees de l’empresa i els presidents dels comitès d’empresa del metro i del bus. 

A banda de les mesures de prevenció com rentar-se les mans de forma habitual o de no compartir estris de cuina sense netejar-los abans, el comitè ha promogut altres iniciatives per dificultar l’expansió de la malaltia. Una d’elles és la prohibició de viatjar o desplaçar-se per motius professionals durant dues setmanes a zones de risc. TMB també minimitzarà la quantitat de reunions, segons recull el comunicat consultat per aquest diari. També reforçarà “les mesures higièniques de vehicles i instal·lacions”.

El comitè es divideix en tres comissions. La mèdica, coordinada pel doctor Miquel Mira; l’operativa, dirigida pel responsable del director del metro i del bus, Ramon Bacardí; i la de comunicació, a càrrec del director de comunicació i relacions institucionals, Santiago Torres. En paral·lel a la creació del comitè, TMB ha demanat a les “autoritats del transport” la unificació del protocol d’actuació al transport públic, segons consta al missatge intern. 

Nou comentari