Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB no veu “cap motiu” per a la convocatòria de vaga al bus durant el Mobile
  • CA

Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han explicat a Europa Press que l’empresa “no veu cap motiu” perquè tres sindicats d’autobusos facin vaga de 24 hores durant el Mobile World Congress, que se celebrarà de l’24 a l’27 de febrer.

Segons les mateixes fonts, la negociació el conveni col·lectiu està en una “fase inicial” i, per ara, no s’han evidenciat motius de ruptura, i també han dit que s’ha acordat el nomenament d’un president de la taula per moderar les reunions. Tot i així, una sentència va ser un punt que va estar a prop de dinamitar la taula de reunió al voltant del nou conveni. 

[r:1]

Els sindicats UGT, el SIT i CCOO de Catalunya preveuen fer vaga durant el MWC contra la “passivitat de la direcció” de Transports de Barcelona, l’empresa que forma part del grup de TMB i que gestiona la xarxa de bus. Segons fonts sindicals, els tres sindicats convocaran diferents aturades parcials la resta de setmanes de febrer, en una convocatòria de vaga que coincidiria amb un possible aturada de el sector del taxi, que demana garantir el compliment del decret dels VTC.

De tota manera, els sindicats es reuniran dilluns per decidir si finalment convoquen les aturades, segons han explicat fonts del comitè d’empresa a l’ACN. 

Els sindicats asseguren que l’empresa “no dona resposta concreta” a les peticions del comitè d’empresa, i els treballadors es queixen que un 15% de la plantilla té contractes parcials, sobretot de cap de setmana, i que hi ha un 20 % d’absentisme laboral que sobrecarrega la resta de la plantilla.

També consideren que la direcció ha fet una “mala previsió” de l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) perquè no s’ha augmentat el servei d’autobús davant la previsió que s’incrementi el nombre de passatgers, segons ells.

Més notícies
Un autobús circulant per Barcelona, en una imatge d'arxiu / Flick'r - TMB
Tres sindicats d’autobusos pressionen Colau amb un anunci de vaga durant el Mobile
Notícia: Tres sindicats d’autobusos pressionen Colau amb un anunci de vaga durant el Mobile
Comparteix
UGT, SIT i CCOO convocaran aturades al servei al febrer per "la passivitat" de TMB en la negociació del nou conveni

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa