Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB intensifica el control als conductors de metro amb més proves d’alcoholèmia
  • CA

TMB ha incrementat el control als conductors del metro aquest any en forma de més proves d’alcoholèmia. La companyia en va fer 2.380 l’any passat, 341 més que al 2017, segons dades de TMB a què ha tingut accés el TOT Barcelona. Els encarregats de fer els controls són el personal especialitzat del servei de seguretat del metro i es fan de forma preventiva.

L’empresa els fa a “una mostra representativa de la plantilla”. A final de l’any passat 3.700 persones formaven la plantilla del metro. Es porten a terme en horari laboral i a qualsevol hora del dia, segons indiquen fonts de TMB. L’any passat només una prova d’alcoholèmia va donar positiu. En aquests casos, detallen des de TMB, el treballador queda rellevat i se li ofereix la possibilitat de sotmetre’s a una contra anàlisi. L’empleat es pot reincorporar a la feina després de la sanció que dicti el departament de relacions laborals i de passar un control de seguiment. 

Al 2017 tres treballadors van donar positiu. L’any anterior es van fer 2.544 proves d’alcoholèmia i quatre d’elles van ser positives. El límit que aplica TMB és de 0,10 mg/l en aire aspirat i 0,20 g/l en sang. La taxa permesa als maquinistes està per sota de la marcada per la llei viària, que estableix en 0,5 g/l en sang i 0,25 mg/l en aire aspirat el màxim permès. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa