La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón, ha reclamat una inversió “com cal” de l’Estat en transport. Ho ha fet aprofitant la tramitació dels pressupostos estatals, que s’han d’aprovar al Congrés. En ells, ha dit la també regidora de Mobilitat, ha augmentat en 40 milions d’euros l’aportació al transport públic per part de l’Estat. Aquests diners, en tot cas, han de passar per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que distribueix la inversió entre els operadors de la Generalitat i l’àrea metropolitana.

De fet, i tal com ha explicat Alarcón, la proposta de comptes estatals que ha presentat l’executiu de Pedro Sánchez ja inclou una millora pel que fa al finançament del transport públic.

Amb tot, la regidora de Mobilitat de Barcelona ha apostat per revisar el finançament del transport públic per acabar amb el “dèficit estructural” que pateix. I ha recordat que s’està tramitant la Llei de Transports, que ha arribat al Congrés després del període d’exposició pública. La llei, ha destacat la presidenta de TMB, posa el focus, entre d’altres, en el finançament del transport públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa