TMB demana als empleats que limitin les trucades al servei mèdic per evitar que se saturi

Les consultes per telèfon o correu electrònic queden acotades a persones amb símptomes de coronavirus o diagnosticades

Un comunicat de la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) urgeix la plantilla a posar-se en contacte amb el servei mèdic “única i exclusivament per consultes en relació al Covid-19”. La companyia –formada per Transports de Barcelona, que gestiona la xarxa de bus; i Ferrocarril Metropolità de Barcelona, encarregada del metro– demana limitar les trucades i els correus electrònics al servei mèdic. 

El missatge adreçat als treballadors sol·licita que només les persones amb símptomes, les que han estat en contacte amb una persona contagiada i tenen símptomes i les que han estat diagnosticades coronavirus contactin amb el servei mèdic. 

Algunes de les trucades i correus electrònics que arriben als metges i infermers de TMB  són consultes dels treballadors per saber si són sensibles al Covid-19. Si ho són, tenen dret a quedar-se a casa amb un permís, com les embarassades i les dones en període de lactància. “Tenim tots els registres a le històries medicolaborals”, diu el comunicat per evitar que els empleats truquin per a aquest tipus de preguntes. 

“En cas que tingueu dubtes de si ho tenim o no, no truqueu ni ens envieu mails, de ben segur que teniu documentació mèdica que ho acredita, ja ens l’aportareu quan hagi acabat la pandèmia”, conclou l’escrit. 

Nou comentari