TMB afegirà 29 autobusos elèctrics a la flota a finals de 2020

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, anuncia l'inici de la licitació per fabricar-los

La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha anunciat aquest divendres que l’empresa posa en marxa la licitació per substituir 29 autobusos dièsel i de gas natural comprimit per autobusos elèctrics de tecnologia avançada i emissió zero.

La regidora de Mobilitat ha detallat que l’inici de la compra d’aquests autobusos consta de dues licitacions -concursos per atorgar a una empresa la construcció i venda dels vehicles. La primera licitació correspon a dos autobusos articulats elèctrics que serviran les línies d’altes prestacions -22 milions d’euros-, mentre que la segona serà de sis minibusos per valor de dos milions.

Els vehicles es començaran a fabricar durant l’any 2020 i es començaran a lliurar entre finals del 2020 i principis del 2021, en un canvi que s’emmarca en el Pla de Renovació de la Flota de Bus per al període 2019-2021, i que suposa una inversió de 115 milions i l’adquisició de 254 vehicles.

“Reafirmem la nostra aposta per fer del transport públic en superfície un transport més sostenible per a tota la ciutat i que ens ha de permetre adaptar a les noves necessitats de mobilitat que ens plantegen la contaminació i l’escalfament global”, ha dit.

En aquest sentit, Alarcón ha destacat que aquest és el gran repte de TMB: “Hem de contribuir a fer possible unes ciutats millors, més saludables, menys contaminades i amb més qualitat de vida”, i ha recordat que la flota va començar la reconversió ambiental el 2011.

Més informació

Comentaris

    Cal el TRAM??? 03/08/2019 1:52 pm
    Els busos no contaminen i són més àgils de maniobrar. Quines suculentes prebendes comporta el TRAM que la Colau, Cia comunera i altres bavegen tant????

Nou comentari