Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El temporal de neu i fred mortal dels Estats Units acaba afectant el Prat
  • CA

El fort temporal de fred i neu que aquests darrers dies ha sacsejat els Estats Units ha tingut afectacions molt importants a tots els àmbits, tant pel que fa a danys personals com materials i, especialment, de mobilitat. D’entrada, ha provocat una desena de morts i, a més, es calcula que aproximadament un milió i mig de persones s’ha quedat sense subministrament elèctric.

A banda dels nombrosos problemes de circulació al país, el temporal ha obligat a cancel·lar milers de vols, sobretot als aeroports de Detroit, Nova York, Seattle i Chicago. De fet, segons el web de seguiment aeri FlightAware ahir divendres es van anul·lar un total de 5.900 vols als Estats Units i aquest dissabte la xifra és d’uns 1.700. L’aeroport del Prat ha estat un dels afectats ja que ha hagut de cancel·lar dues connexions previstes amb Nova York, concretament el vol previst a les onze del matí amb destí Newark i el d’un quart d’una del migdia amb destí final al JFK.

Tot i això, finalment sí s’ha enlairat -amb unes quatre hores de retard respecte la previsió inicial- el vol que connecta el JFK de Nova York amb el Prat, tal i com ha informat Aena.

Recuperació de passatgers pre-pandèmia

Ni aquestes cancel·lacions ni les provocades per la vaga de tripulants de cabina de Vueling han repercutit negativament en la bona salut de l’aeroport barceloní. En aquest sentit, fa tot just deu dies Aena va informar a través d’un comunicat que el passat mes de novembre El Prat havia assolit un total de 3,24 milions de passatgers, és a dir, una dada que representa una recuperació del 88,3% respecte el tràfic rebut el novembre de 2019, just abans de la pandèmia.

D’aquests 3,4 milions d’aquest novembre, 2,28 van ser internacionals –la recuperació respecte el novembre de 2019 és del 87,2%– mentre 0,94 van ser de l’Estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa