El telefèric de Montjuïc reobre amb dues setmanes de viatges gratuïts

El transport per cable va tancar el 14 de març arran de l'emergència sanitària causada pel coronavirus

El telefèric de Montjuic torna a obrir les seves portes al públic el proper dilluns 29 de juny. Per celebrar aquesta reobertura, el telefèric oferirà dues setmanes de viatges gratuïts per agrair a la ciutadania l’esforç realitzat durant el confinament. Els barcelonins es podran inscriure a través d’un sistema de reserves per gaudir d’un viatge a bord del transport per cable de Montjuïc, que obrirà en horari habitual, ara a l’estiu, cada dia de 10 a 21 hores.

Al telefèric s’han incrementat les mesures d’higiene i desinfecció de les cabines i la resta d’instal·lacions. Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries és obligatori l’ús de mascareta tant dins de les cabines com a la resta d’espais, es controlará l’aforament d’usuaris, s’han instal·lat diferents punts amb dispensadors de gel hidroalcohòlic i s’ha col·locat senyalització específica per mantenir la distància de seguretat.

D’altra banda, el funicular de Montjuïc tornarà a funcionar amb normalitat el 27 de juny, després de suspendre el servei a mitjans del mes de març. L’horari serà l’habitual: feiners de 7.30 a 22 hores i dissabtes, diumenges i festius de 9 a 22 hores.

50è aniversari del Telefèric

La reobertura coincideix amb l’aniversari dels 50 anys del Telefèric, que va inaugurar-se el 22 de juny de 1970. TMB ha produït un vídeo commemoratiu, on es mostra l’evolució des dels seus inicis, quan les cabines eren de color vermell, fins a l’actualitat, com el mitjà de transport per arribar a la part alta de la muntaya de Montjuïc. El renovat telefèric va fer més d’1,6 milions de viatges al 2019, i des de la inauguració, el 2007, ja supera els 17 milions.

Nou comentari