Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El telefèric de Montjuïc deixarà de funcionar durant 35 dies per revisió

El telefèric de Montjuïc deixarà de funcionar durant 35 dies. El motiu, explica Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la titular del servei, una revisió. L’empresa no dona massa detalls de les obres a realitzar, més enllà de detallar les afectacions. El que sí que se sap és que és una feina rutinària, després d’haver superat les 22.500 hores de funcionament. A través del portal de contractació pública consta una licitació adjudicada el 13 d’octubre a l’empresa Teleféricos y Nieve, S.L. i que porta per nom “Gran Revisio Teleferic Fase 2”. Aquest contracte té un cost per la companyia pública de 592.900 euros, incloent-hi l’IVA.

“La primera part d’aquests treballs de manteniment, que s’han dividit en dues fases, es va executar el primer trimestre del 2021”, detalla l’empresa. “Les dues últimes setmanes de l’aturada es reserven per fer la substitució del cable tractor i les proves de càrrega corresponents, així com uns assajos dels procediments de seguretat i evacuació”, informen. TMB recomana fer servir com a alternativa la línia 150 de bus (Plaça Espanya – Castell de Montjuïc) que funciona cada dia de la setmana de 7 a 21 hores.

A més del telefèric, es fan treballs en el funicular de Montjuïc, que també gestiona l’empresa pública de transports. Igualment, el servei no estarà disponible durant 20 dies. Les causes són les mateixes que en el cas del funicular: una revisió també estarà fora de servei. En aquest cas, encara més temps, durant cinc setmanes, del 28 de febrer al 3 d’abril. El període d’afectació, en concret, serà del 7 al 27 de març, ha informat. El motiu exposat és el manteniment anual. El cost d’aquests treballs està xifrat en 118.580,00 euros (amb IVA). L’obra ha estat adjudicada, de nou, a l’empresa Teleféricos y Nieve, S.L.

En totes dues ofertes només s’hi ha presentat una empresa: Teleféricos y nive, S.L., que és la que ha rebut l’encàrrec, pel qual ingressarà 588.000 euros, sense comptar l’IVA. Es tracta d’una companyia situada a Biscaia i dedicada al “disseny, instal·lació i comercialització de funiculars, comerç de màquines trepitjaneu i accessoris de pistes d’esquí, manteniment d’instal·lacions de transport per cable”, com consta en el seu objecte social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa