Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes tornen a estar en peu de guerra
  • CA

A la pel·lícula 300, Leònides declara la guerra a l’imperi persa amb el crit d'”això és Esparta!” i una puntada de peu a l’emissari de l’emperador Xerxes. El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, ha fet servir aquest moment de la pel·lícula per declarar la guerra una vegada més al sector de les VTC. La cara visible del sector del taxi ho ha anunciat després que el Tribunal Suprem hagi tombat el registre electrònic i la prohibició de vendre llicències VTC durant els dos primers anys després de comprar-la.

L’alt tribunal va sentenciar el 10 de març que la web de control per assegurar el compliment del temps d’antelació per demanar un VTC és il·legal. En concret, i segons la sentència, consultada pel TOT Barcelona, el Suprem considera “desproporcionada” la mesura perquè sol·licita dades dels usuaris i no només dels conductors o de l’empresa. Ho fa després que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i Uber presentessin un recurs. La sentència ha comptat amb tres vots particulars d’entre els set magistrats que formaven el jurat. 

Quant a la venda de llicències VTC, els magistrats han decidit tombar el veto que afectava els compradors durant els dos primers anys després d’obtenir-les. Ho han fet, segons es llegeix al document, perquè les sol·licituds “massives” de targetes VTC no són il·legals i perquè el decret de 2017 que ho regulava “pretén desqualificar” aquesta pràctica. Segons el document de la patronal, la sentència critica la prohibició perquè intenta “incidir en el mercat” i afecta l’increment de l’oferta. 

Després de conèixer la resolució del Suprem, Élite Taxi –l’associació majoritària del sector amb més de 2.000 afiliats– ha cridat a “mantenir la calma” i reflexionar sobre els passos a seguir. En aquest sentit, Élite ha explicat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) –de la qual depèn l’Institut Metropolità del Taxi (IMET)– ha contactat amb ells per dir que es reuniran amb la Generalitat. 

De tota manera, llancen un avís: “No dubtarem a convocar qualsevol tipus de mobilització si es donés el cas”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa