Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Talls parcials durant l’agost a les línies 1 i 4 de metro per obres
  • CA

TMB farà obres aquest agost per millorar la infraestructura de les línies L1 i L4 de la xarxa del metro. La gestora invertirà 7,6 milions d’euros per l’execució de les obres, que s’han concentrat en el mínim de temps i s’han planificat en l’època de l’any amb menys mobilitat urbana.

La L4 s’interromprà entre La Pau i Selva de Mar del 27 de juliol al 30 d’agost (tots dos inclosos), per treballs de millora de la via i el drenatge. Quedaran sense servei les estacions de La Pau, Besòs, Besòs Mar i El Maresme/Fòrum. A més, coincidint amb el tall de servei, TMB realitzarà una actuació de retirada de material amb contingut d’amiant a l’estació de La Pau.

La L1 estarà fora de servei del 3 al 29 d’agost entre Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia per millorar la infraestructura de la via. Quedaran sense servei les estacions Hospital de Bellvitge, Bellvitge, Av. Carrilet, Rambla Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa. El pressupost de l’actuació és de 4,6 milions d’euros.

Servei especial d’autobusos

Per reduir les molèsties i donar alternatives als usuaris, TMB habilitarà un servei especial d’autobusos que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. A la L4 es cobrirà el tram en obres entre La Pau i Selva de Mar amb parada a prop de les estacions afectades (La Pau, Besòs, Besòs Mar, El Maresme / Fòrum i Selva de Mar).

Com a alternativa de transport a la L1, TMB posarà a disposició dels usuaris dues llançadores d’autobús amb trajecte diferenciats i amb el mateix horari que el metro. El primer bus especial (Hospital de Bellvitge – Santa Eulàlia) realitza el mateix recorregut que faria el metro i amb parada a cada una de les estacions afectades pel tall (Hospital de Bellvitge, Bellvitge, Av. Carrilet, Rbla. Just Oliveras, Can Serra, Florida, Torrassa i Santa Eulàlia).

El segon bus especial (Plaça d’Espanya – Hospital de Bellvitge) enllaça directament per la Gran Via i sense parades intermèdies les estacions d’Espanya i Hospital de Bellvitge de la L1.

Altres alternatives

Per les afectacions a la L4 hi ha altres combinacions possibles amb la xarxa de transport existent a la zona, com les línies regulars d’autobús de TMB V31 i 136, que fan un recorregut similar al de la L4 entre La Pau i Selva de Mar, per la rambla de Prim, el carrer de Llull i l’avinguda Diagonal, i la línia T4 del Trambesòs, que connecta El Maresme / Fòrum i Selva de Mar amb Ciutadella / Vila Olímpica.

Altres alternatives de transport per la línia L1 són la connexió amb les línies 9 i 10 Sud a Torrassa, la xarxa de Rodalies amb les estacions de L’Hospitalet de Llobregat i Bellvitge, la d’FGC a l’estació L’Hospitalet Av. Carrilet i la connexió d’aquests transports amb la resta de la xarxa de metro. També són alternativa les línies regulars de bus de TMB 46 i 65 i les línies d’autobús Baixbus que circulen per la Gran Via i enllacen la plaça d’Espanya, el barri de Santa Eulàlia i l’Hospital de Bellvitge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa