L’AMB suspèn temporalment el servei d’Aerobús a la T2 de l’aeroport del Prat

L'administració mantindrà el servei a la T1, però amb una freqüència de pas de 30 minuts i sense parades intermèdies

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), suspendrà temporalment el servei de la línia A2 de l’Aerobús –que connecta la plaça Catalunya de Barcelona i la T2 de l’aeroport del Prat- mentre la terminal 2 resti tancada pel coronavirus. La mesura començarà a aplicar-se a partir d’aquest divendres 27 de març, segons ha informat l’AMB a través d’un comunicat. Per altra banda, l’administració metropolitana mantindrà activa la línia d’Aerobús que connectar la plaça Catalunya i la T1 de l’aeroport, tot i que ho farà amb una oferta reduïda. La freqüència de pas, que habitualment és de cinc minuts, passarà a ser de 30 minuts, i els autobusos no s’aturaran a les parades intermèdies de Sepúlveda-Urgell ni de plaça Espanya.

El tancament de la T2 de l’Aeroport de Barcelona també implica l’anul·lació temporal de les parades de taxi d’aquesta terminal, fins a nou avís o fins que es reobri la T2. Per altra banda AENA ha deixat de prestar el servei de bus de connexió que enllaçava la terminal 2 i la terminal 1.

Renfe, en canvi, manté el funcionament de la R2 nord, que va de Maçanet-Massanes a la T2 de l’aeroport del Prat. D’aquesta manera, “els treballadors de la T1 podran arribar a les instal·lacions en metro des de la T2”, explica Renfe.

Pel que fa al bus metropolità, l’AMB manté actives totes les seves línies, incloses les de Nitbus i les que arriben a l’aeroport –són les línies 46, L77, PR1 i L99 i les línies N16, N17 i N18, respectivament-. Segons l’AMB, “l’objectiu és seguir donant servei als treballadors de la instal·lació aeroportuària”. Aquest transport, però, ha reduït l’oferta un 40% i es busca que l’aforament de tots els autobusos quedi limitat a una capacitat màxima del 33%, tal com marca el Reial Decret 463/2020, que fixa la normativa a seguir durant l’estat d’alarma.

Nou comentari