Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més superilles i carrils bici, la promesa d’Ada Colau al món
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, ha defensat davant dels estats i ciutats que participen a la Cimera del COP26 el seu model de ciutat. En el marc de la Conferència Mundial pel Clima, ha defensat que continuarà “desplegant les superilles”, “ampliant els carrils bici i “apostant pel transport públic”.

Tot i això ha exigit a les altres administracions de l’estat com el Govern i l’executiu espanyol que “apostin per infraestructures que “realment necessita la majoria de la població”. “Que són Rodalies, els trens i el transport públic, no una ampliació de l’aeroport. En declaracions als mitjans després d’una trobada amb la xarxa mundial de ciutats C40, Colau ha reivindicat que “Barcelona està obrint camí en molts temes” a nivell climàtic i que el model de la superilla és “referència”.L’alcalde de Londres Sadiq Khan i l’alcaldessa de París Anne Hidalgo també han reivindicat la coordinació de les grans ciutats per abordar la crisi climàtica i han insistit a demanar més recursos per actuar.

Khan ha assegurat que pressionaran els líders mundials durant la COP26 per actuar davant del canvi climàtic. Al seu torn, Hidalgo ha avisat que la transició verda ha d’anar acompanyada de “mesures socials” i que les ciutats tindran un paper important al respecte.

Colau, Khan, Hidalgo i la resta d’alcaldes de les grans ciutats que participen en la COP26 han arribat aquest dilluns a Glasgow en tren provinents de Londres, on ahir van celebrar la reunió preparatòria convocada per l’alcalde de la capital britànica.

Barcelona, Londres i París lideren el grup de ciutats que demanen als Estats més concreció, ambició i rapidesa per fer front a l’emergència climàtica més agilitat. Ada Colau, Anne Hidalgo i Sadiq Khan, reivindiquen la coordinació de les grans ciutats davant els reptes climàtics i demanen més recursos i competències perquè les grans àrees urbanes puguin liderar el canvi i actuar més ràpid.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Malbaratadors i malbaratadores, comunistes de sempre a novembre 01, 2021 | 23:48
    Malbaratadors i malbaratadores, comunistes de sempre novembre 01, 2021 | 23:48
    Demanen mes diners els polítics malsgestors de les ciutats. Ara l’excusa és el mal temps, diuen. Acabaríeu amb tota la sorra del desert si la gestionéssiu.
  2. Icona del comentari de: Anònim a novembre 02, 2021 | 00:30
    Anònim novembre 02, 2021 | 00:30
    Encara no ha fotut el camp ?
  3. Icona del comentari de: Fart de les vostres troles. a novembre 02, 2021 | 17:44
    Fart de les vostres troles. novembre 02, 2021 | 17:44
    Xupar cámara i sortir a la foto. Posaràs molls per desembarcar creuers que funcionin amb pedals o ja et va bé els que deixés vindre contaminant a tort i a dret? Demagògia barata, mentides i propaganda...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa