Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un segon ascensor completa l’accés adaptat al barri del Polvorí
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el segon ascensor que dóna accés a al barri del Polvorí: és a la plaça Durruti i arriba al barri a través d’una passarel·la al carrer Segura. En un comunicat aquest dissabte, el consistori ha detallat que l’ascensor va entrar en funcionament el dimecres i se suma a l’inaugurat al desembre, que està al carrer Mare de Déu de Port i dóna accés a barri a través d’una passarel·la a la plaça Buenaventura Durruti.

L’Ajuntament ha assenyalat que, amb la instal·lació dels ascensors, “la connectivitat de les diferents barriades de la Marina, com aquesta del Polvorí, millora substancialment” donats els desnivells de la zona.

La instal·lació dels dos ascensors ha costat 823.000 euros i el consistori també ha ressaltat que facilitaran l’accés a persones en cadires de rodes, que no podien fer servir les escales mecàniques ni les rampes perquè eren massa inclinades. Els ascensors s’han fet en el marc de el Pla de Barris de l’Ajuntament i, amb les noves instal·lacions, a la ciutat hi ha un total de 43 ascensors verticals, cinc ascensors inclinats i 90 escales mecàniques.

Tal com relata la web del districte de Sants-Montjuïc, la construcció d’aquest barri la va patrocinar l’Instituto Nacional de la Vivienda franquista per allotjar barraquistes i famílies de policies. Els primers blocs es van ocupar el 1953, però per la baixa qualitat dels materials emprats aviat va començar la degradació dels edificis. Aquest efecte va tenir el seu màxim exponent en la detecció d’aluminosi als habitatges, que va portar a mitjans dels anys 90 a aprovar un pla de reforma interior que ha originat la nova fesonomia del barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa