Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Saps interpretar correctament aquest rètol del metro?
  • CA

Conèixer les línies de metro de Barcelona, els enllaços, finals de línia, estacions més properes… és una informació necessària per poder ser un bon barceloní. Però atenció que hi ha alguns detalls que potser s’escapen fins i tot al millor dels experts en la xarxa subterrània de la ciutat.

Així ho explica un usuari de Twitter:

L’ordre dels colors és important

Efectivament, l’ordre en què es presenten les línies de metro en els rètols d’entrada a les estacions és rellevant. Indica quina és la línia més propera a la boca de metro per on entrem. I és que en grans estacions com la de Diagonal, Sagrera, Passeig de Gràcia o Catalunya, on conflueixen diverses línies de metro, ferrocarrils de la Generalitat i fins i tot Renfe. Els passadissos llargs i els enllaços poden convertir-se en una ratera si no tenim en compte això:

Situem-nos a l’entrada del metro de Rambla Catalunya de Diagonal. Apareix la L5 primer, vol dir que des d’aquest accés és la primera que trobarem. La segona serà la L3, i hem de fer un passadís una mica llarg. Si volem fer més via, hem d’entrar al metro per la boca de Passeig de Gràcia. I en tercer lloc tenim els FGC, que també són força més lluny (de fet, l’accés més ràpid és pel carrer de Provença).

En el cas de la plaça de Catalunya, l’accés més ràpid per agafar la L1 és fer-ho per passeig de Gràcia, i si volem agafar la Renfe, per la ronda Universitat farem més via. Si volem agafar la L4 (groga) a passeig de Gràcia, hem d’entrar per la banda Llobregat d’aquest gran carrer, perquè si ho fem per la boca que hi ha a la Gran Via haurem de fer molts passadissos. Justament aquí és la millor entrada per prendre la L2, la línia lila.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a agost 29, 2022 | 19:27
    Ricard agost 29, 2022 | 19:27
    A falta d'informació pública al menys hi ha ciutadans cívics. Gràcies a ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa