Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Santo Domingo s’emmiralla en Barcelona per ampliar el seu servei de metro
  • CA

La xarxa del metro de Santo Domingo tindrà un cert accent barceloní. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) col·laborarà en l’ampliació de la línia de la capital de la República Dominicana, un recorregut que actualment travessa la ciutat de nord a sud.

Segons ha informat l’operador en un comunicat, les obres per ampliar aquesta línia del metro de la capital dominicana tenen un pressupost de prop de 2,4 milions d’euros i podrien allargar-se gairebé dos anys. La participació de TMB en tot el procés estarà lligada a la feina de la multinacional d’enginyeria Ayesa, que és l’adjudicatària d’un contracte que inclou la supervisió dels diferents fronts d’obra i treballs de les instal·lacions electromecàniques, l’assegurament i el control de qualitat de l’actuació i la coordinació amb els diferents contractistes.

Aquesta ampliació de la línia 1 del metro de Sant Domingo forma part d’un projecte que preveu expandir el recorregut de la xarxa d’aquest servei a la ciutat i que compta amb una inversió total propera als 178 milions d’euros. Entre les diferents mesures que s’emmarquen en aquesta ambiciosa iniciativa, les autoritats treballen per prolongar les zones d’andanes a les estacions elevades i també pretenen augmentar la longitud dels trens en circulació.

Segons els càlculs de les autoritats dominicanes, al voltant de 240.000 passatgers fan servir cada dia la xarxa de metro de Santo Domingo, un sistema format per dues línies amb una longitud total de 48,5 quilòmetres i 30 estacions. En aquest sentit, la línia 1 que ara serà ampliada va començar a funcionar el 2009 i travessa la capital dominicana de nord a sud a través d’un recorregut de prop de 15 quilòmetres.

Experiència en altres països

Aquest no és el primer cop que TMB col·labora en projectes d’aquesta mena. L’operador ja ha participat anteriorment en el desenvolupament de les xarxes de metros de ciutats de països com Panamà, Equador, Colòmbia o el Perú, entre altres estats de Llatinoamèrica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: gerard de sarria a setembre 29, 2022 | 12:43
    gerard de sarria setembre 29, 2022 | 12:43
    Ostres quins incauts...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa