Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són les noves sancions a conductors que envaeixin el carril bici
  • CA

La DGT ha disssenyat una nova llei de seguretat viària que entra en vigor el proper 22 de març amb la intenció de reduir la sinistralitat de bicicletes a les ciutats. La DGT ha iniciat una campanya a les xarxes socials en què detalla que el conductor que posi en risc la integritat d’un ciclista, ja sigui envaint el carril, parant-hi o estacionant-hi, s’enfrontarà a una multa de 200 euros i la retirada de 6 punts del carnet de conduir (abans eren 4). La sanció s’aplicarà quan l’avançament es faci sense deixar la distància mínima d’un metre i mig o la maniobra comprometi la seguretat del ciclilsta.

A més, la DGT recorda que és obligatori, en vies amb més d’un carril per sentit, canviar de carril quan s’avancin ciclistes o ciclomotors. Les modificacions de la normativa es concentren en tres eixos: enduriment de les sancions, reducció de velocitats i regulació de vehicles de mobilitat personal, atenent especialment la proliferació de patinets elèctrics. I aquí és on els barcelonins són directametn interpel·lats per la nova regulació.

“Igual que la vorera és per al vianant, el carril bici és per al ciclista. No ho facis servir per córrer, passejar, parar o estacionar”, explica molt gràficament la DGT. I és que el vianant també pot ser sancionat si posa en perill el ciclista. Una pràctica que és força habitual entre aquells que van caminant pel carrer parlant pel mòbil o escoltant música…

Segons les darreres dades conegudes, el 2021 els accidents en què hi havia patinets implicats van créixer un 57% a la capital catalana i els sinistres amb bicicletes, un 34%. L’any passat hi va haver 7.000 accidents a la ciutat, un 22% més que el 2020, l’any del confinament. El que més puja és el nombre d’accidents en què hi ha patinets i bicicletes implicats, una dada molt preocupant per la vulnerabilitat física que comporta un accident amb aquests vehicles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa