Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’estrena Smou, l’aplicació que permetrà saber on hi ha llocs per aparcar
  • CA

La zona blava i la zona verda de Barcelona es podran pagar pel mòbil a partir d’avui amb la nova aplicació Smou. Barcelona de Serveis Municipals (BSM), l’empresa que gestiona els aparcaments de la ciutat, va licitar aquest servei i integrarà les empreses escollides al concurs en una sola app. A través de l’aplicació els usuaris també podran saber quina disponibilitat de places d’aparcament hi haurà a les zones verdes i blaves en una hora i lloc concret. Això, argumenta l’Ajuntament, “redueix el trànsit de proximitat i l’impacte de la contaminació”, ja que els conductors no hauran de circular en busca de lloc d’aparcament i hi aniran directament.

La regidora de mobilitat, Mercedes Vidal, ha vaticinat que serà el “servei de referència” pel que fa a les consultes sobre mobilitat. Vidal ha considerat que serà d’ús quotidià. El regidor de presidència, aigua i energia, Eloi Badia, ha remarcat que a l’aplicació s’incloguin diverses opcions per moure’s per Barcelona.

Smou inclourà apparkB, l’aplicació que servia per pagar fins ara, i altres apps desenvolupades per diverses empreses. Una d’elles és ElParking, que opera a 90 ciutats d’arreu del món. “Tenim una gran experiència en aquest tipus de serveis, exactament la que demandava BSM per agilitar els pagaments de les zones blava i verda, oferint als ciutadans multitud de millores sobre el parquímetre “, explica el general manager d’ElParking, Enrique Domínguez.

El Bicing i la mobilitat compartida també estaran a Smou. L’aplicació mostra la ubicació de les noves i les velles estacions i ajudarà al llançament del nou sistema de bicicletes municipals. A més, s’hi podrà veure tota la xarxa de carrils bici de la ciutat i consultar la millor manera de desplaçar-se segons la destinació escollida. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa