La iniciativa que pretén que els infants vagin a l’escola en bicicleta continua creixent a Barcelona. El bicibús és present a 13 espais de la ciutat després de les dues rutes que han començat aquest curs al barri de Sarrià i al de Fort Pienc. L’objectiu passa per ensenyar una alternativa més sostenible de moure’s per la ciutat a la canalla i, alhora, reclamar canvis de mobilitat a Barcelona.

Sis dels 10 districtes de la ciutat compten, com a mínim, amb una línia de bicibús. Més enllà de les dues noves incorporacions, la xarxa de bicibús també compta amb itineraris a l’Eixample, Ciutat Vella, Sant Andreu, Sant Martí, Sarrià – Sant Gervasi i les Corts. Aquests zones també tenen una d’aquestes rutes per anar al seu centre educatiu. Però tot no acaba aquí. L’aposta per aquest manera de moure’s és clara i enguany s’han ampliat els dies en què la ruta és hàbil i els carrers per on passen els usuaris.

La nova ruta de Fort Pienc

La gran novetat, la ruta del barri del Fort Pienc, s’estrena divendres 14 d’octubre. Els que ho vulguin podran sortir tots els divendres, malgrat que la Guàrdia Urbana només els donarà suport cada quinze dies. Així, els organitzadors aposten per rutes més segures, com carrils bici i carrers pacificats, els dies que la policia no hi sigui.

La ruta passarà per tres escoles del barri: L’Escola Mireia, que toca al carrer d’Ausiàs March; l’Escola Pere Vila, que està al passeig Lluís Companys i l’Escola Fort Pienc, al carrer d’Alí Bei. La ruta partirà del carrer de Llull amb el carrer de Sardenya i recorrerà Wllington fins a Almogàvers. Quan els ciclistes arribin al carrer de Roger de Flor, està previst que les rutes se separin per tres camins diferents fins arribar a cadascuna de les escoles.

Alguns itineraris augment els dies

Una altra ruta que segueix creixent és la del barri de Sant Antoni. Aquest bicibús recorrerà els carrers del barri tots els dies de la setmana lectius a partir del 13 d’octubre. No és però, el primer bicibús que decideix ser més ambiciós. L’itinerari de la via Augusta ja surt durant tres dies a la setmana des del curs passat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a octubre 10, 2022 | 00:45
    FRAN BCN octubre 10, 2022 | 00:45
    Que pesadets amb les bicis uff

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa