L’Ajuntament estudia reduir calçada a la ronda Universitat per ampliar les parades de bus

El regidor de l'Eixample, Jordi Martí, ha anunciat al plenari del districte una nova actuació d'urbanisme tàctic

L’Ajuntament de Barcelona estudia reduir la calçada de la ronda Universitat per donar més espai a les nombroses parades d’autobús que hi ha a la vorera, per facilitar el compliment de les distàncies socials durant el desconfinament. Es tractaria d’una actuació d’urbanisme tàctic, amb elements reversibles per tallar carrils com pintura i testos, en la línia de les actuacions ja anunciades a Consell de Cent, la Gran Via i la Diagonal.

Així ho va avançar a l’oposició aquest dijous al vespre el regidor de l’Eixample, Jordi Martí Grau (BComú), en el ple del districte realitzat de forma virtual. “Vull anunciar que per a la ronda Universitat hem demanat i ens han acceptat començar a fer un dibuix d’aquest urbanisme tàctic”, va avançar als grups de l’oposició.

L’objectiu, va afegir, és “augmentar espai public davant de les parades i que tota la gent que s’hi acumuli quan es reprengui l’activitat econòmica tinguin espai suficient per garantir la distància”. Donat que les marquesines i els viatgers acaparen gran part de les voreres, el que genera queixes veïnals des de fa temps, el regidor va afegir que amb l’expansió de les parades a calçada també hauria de permetre que els residents al carrer “tinguin seguretat per entrar i sortir de casa seva”.

 

Nou comentari