Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos es reuniran amb els taxistes per l’onada de robatoris
  • CA

Els Mossos d’Esquadra tenen previst reunir-se “pròximament” amb representants del sindicat Élite Taxi per tractar la creixent inseguretat denunciada pels taxistes arran de l’onada de robatoris i agressions que han patit les últimes setmanes. Segons informa Europa Press, la policia catalana ja ha mantingut converses telefòniques amb el sindicat i estan a l’espera de concretar una reunió amb ells.

En els últims dies s’han produït diverses agressions que han posat el sector del taxi en peu de guerra. Els Mossos han confirmat que fa dues setmanes un taxista va ser agredit per un grup de sis persones i que li van robar la recaptació. Una patrulla, que va veure el robatori, va detenir un dels agressors, mentre que la resta van ser detinguts els dies posteriors –dos dels qual per la Guàrdia Urbana–. Aquest cap de setmana un altre lladre va intentar robar el mòbil a un taxista al carrer Balmes i el conductor va reaccionar tancant la finestra i arrossegant el jove uns metres.

Els taxistes volen càmeres

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat que han demanat una trobada amb els Mossos per saber com abordar l’augment d’agressions i obtenir dades de quantes denúncies s’han interposat per robatoris i agressions a taxistes. La seva associació és partidària de posar càmeres a tots els vehicles, però Álvarez reconeix que ara per ara l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) no s’ha mostrat gaire receptiu perquè la llei no ho permet.

“El problema és la intimitat de les persones i la protecció de dades, però hi ha sistemes que es poden instal·lar i que només s’activen quan hi ha un problema”, ha assegurat Álvarez, que també considera “beneficiós” que els usuaris sàpiguen que quan viatgen en taxi estaran protegits. La reunió amb els Mossos havia de ser aquest dimarts, però finalment s’ha posposat perquè la policia pugui acabar de recopilar dades per analitzar la situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa