Retiren cordons als autobusos que separaven passatgers i conductor pel coronavirus

El comitè d'empresa havia impulsat la mesura, rebutjada per TMB

Un cordó separava aquest matí els passatgers i el conductor d’un autobús de Barcelona per evitar contagis per coronavirus. Els viatgers havien d’accedir al vehicle per les portes de darrere i no podien fer-ho per la de davant. D’aquesta manera, el conductor evitava la proximitat amb els usuaris. Fonts de TMB han informat al TOT Barcelona que no es tracta d’una mesura impulsada per l’empresa i que el cordó ha estat retirat aquest matí. Aquesta mesura s’ha aplicat a diversos vehicles per una iniciativa del comitè d’empresa. Tots han estat retirats aquest matí també, segons fonts de la companyia de transports. 

El secretari general del Sindicat Independent de Transports, Mario de Pablo, explica a aquest diari que el comitè d’empresa –format pels sindicats amb representació entre la plantilla– va pactar amb la companyia de transports l’aplicació d’aquesta mesura per assegurar la distància mínima d’un metre i mig entre conductors i viatgers. De tota manera, denuncia que l’empresa va trencar l’acord “de matinada” i que, finalment, no ha permès els cordons.

Un cartell que separava el conductor dels passatgers de l'autobús / Cedida

Un cartell que separava el conductor dels passatgers de l’autobús / Cedida

“Demanem a l’empresa que prioritzi la seguretat dels treballadors”, reclama Mario de Pablo. Xifra, a més, en 1.500 passatgers diaris els que fan servir l’autobús i insisteix que el comitè d’empresa prioritza “la salut” de la plantilla per sobre de la quantitat de validacions. 

Fonts de TMB detallen que les mesures que s’aplicaran són les que ha decidit el departament de Territori i Sostenibilitat. Una d’elles és la prohibició de venda de bitllets als autobusos si hi ha alternatives. De Pablo critica que TMB es va comprometre a vetar l’entrada de viatgers per la porta de davant dels autobusos i suspendre la inspecció de títols de transport, entre d’altres; però que, finalment, es va fer enrere. Aquesta tarda sindicats i empresa mantindran una reunió per explorar més mesures per evitar contagis a l’autobús. 

Nou comentari