Nova jornada de retards a Rodalies. Una incidència en el sistema de senyalització del tram que va entre les estacions d’Arc de Triomf i de Plaça de Catalunya està provocant una limitació del servei que es tradueix en retards d’almenys quinze minuts en les línies R1, R3 i R4.

Segons la última informació facilitada per Adif, els tècnics de la companyia ja han aconseguit reparar aquesta avaria, que afectava els sistemes de senyalització d’un tram concret del recorregut. Un cop arreglada la deficiència, la previsió és que es restableixi progressivament el servei habitual a les tres línies de Rodalies afectades.

Renfe ha estat tot el matí informant sobre la problemàtica i els avenços de les tasques de reparació a través dels diferents canals de comunicació i atenció al client que té a la seva disposició.

Jornada negra a Rodalies

Cal recordar que el servei de Rodalies va viure el divendres de la setmana passada una de les seves jornades més complicades, quan una altra avaria en el sistema de telecomunicacions d’Adif va obligar a aturar tota la xarxa ferroviària durant més de tres hores. La incidència va detectar-se a primera hora del matí -mentre es duia a terme el procés d’actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, que es realitza de forma periòdica- i no va poder-se resoldre fins gairebé les deu, fet que també va provocar que el servei no es pogués restablir de cop, sinó que es va haver de fer de manera progressiva, provocant restriccions i alteracions del recorregut en diverses línies que van deixar imatges cues i aglomeracions en algunes estacions.

Des del govern espanyol van xifrar aleshores en 80.000 persones la xifra usuaris perjudicats per aquesta avaria en la xarxa ferroviària i Adif ja va anunciar que obriria una investigació per provar d’esclarir com es va produir aquesta important incidència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sofert usuari. a setembre 13, 2022 | 09:53
    Sofert usuari. setembre 13, 2022 | 09:53
    La nostra avaria de cada dia doneu-nos-la Senyor en el dia d'avui......
  2. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a setembre 13, 2022 | 10:43
    I n d e p e n d è n c i a setembre 13, 2022 | 10:43
    De R.E.N.F.E. i llurs ramificacions modernes Adif etc, el millor seria parlar-ne el dia que funcionen bé. Malgrat que els periodistes que treballen en aquest sector de la informació tindrien poca feina i pocs titulars de diaris en aquest sentit, ens estalviarem temps, diners i emprenyament. La solució més radical és fer un traspàs complet de totes les competències ferroviàries dels trens que circulen pel nostre país mitjançant l'eina anomenada independència. Per estadística els trens gestionats per l'empresa espanyola R.E.N.F.E. des l'any 1941, pitjor no hi poden anar, a més les solucions es podran decidir in situ, els treballadors ferroviaris no seran funcionaris espanyols amb destinació "provisional" a l'espera de tornar a Espanya...etc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa