Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retards de fins a 45 minuts per una avaria a Rodalies
  • CA

Una avaria al sistema de semàfors de Rodalies provoca fins a 45 minuts de retards al servei. Renfe ha informat que una incidència al sistema de senyalització, format pels semàfors que regulen el pas dels trens, entre Sants i Hospitalet afecta diverses línies des de les 8:45 hores. Les afectacions s’han donat a l’R1, R3, R4, R2 sud i R2 nord, segons Renfe. L’avaria ha estat reparada a les 10:40 hores. Les freqüències i horaris habituals s’aniran recuperant progressivament. 

La companyia ha reduït les freqüències de pas a dos trens per hora i sentit a les línies afectades per evitar que s’incrementin els retards. Amb això, Renfe ha intentat evitar que hi hagi retards acumulats a tots els combois. Davant la impossibilitat de circular amb normalitat, la menor presència de trens a les vies permet que els vehicles no pateixin retards que augmentin de forma exponencial. 

L’avaria afectava els semàfors i fa que es posin en vermell quan haurien d’estar en verd. Quan els semàfors noten la presència d’un objecte a les vies, com pot ser un tren, es posen en vermell per evitar que un altre comboi hi circuli i així prevenir accidents.

L’explicació dels retards

En casos d’incidències com la d’aquest matí, les avaries fan que els semàfors es posin en vermell malgrat que no hi hagi cap vehicle a la via. Per tant, els maquinistes han de trucar al centre de control per demanar permís per circular. És el temps que triguen a contactar amb el centre i el que tarda a arribar el permís el que provoca retards.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa