Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobre abans d’hora el carrer de Sants aquest diumenge per por a disturbis
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que el tall de trànsit al carrer de Sants s’acabarà abans d’hora aquest diumenge, per prevenir incidents en cas de disturbis. La convocatòria d’una sisena nit de protestes per Hasél a Barcelona ha canviat el barri d’inici i aquest cop el punt de trobada és Sants Estació a les 19h. Per això, la circulació a l’artèria comercial santsenca es reprendrà a les 16h en comptes d’esperar al vespre. La via s’omple de vianants cada cap de setmana i hi podria haver moments de perill si hi ha aldarulls.

La vigília el consistori ja va haver de cancel·lar, a petició de la Guàrdia Urbana, l’altre tall de trànsit d’aquest programa anomenat Obrim Carrers. Gran de Gràcia no s’ha destinat als vianants ni dissabte ni diumenge, una decisió que es va demostrar encertada a la vista dels greus incidents just en aquest carrer al vespre, malgrat que la cita s’havia convocat a plaça Universitat.

Uns 130.000 de costos públics

Els serveis tècnics municipals han avaluat, de nou, els costos que tindrà per a les arques barcelonines reparar les destrosses d’aquest dissabte nit a la via pública. Han xifrat el cost en uns 130.000, que se sumaran als més de 600.000 euros acumulats aquesta setmana. L’import es desglossa en 58.500 euros per 39 contenidors cremats i 30.950 euros de les tasques de neteja, recollida de residus i retirada de contenidors malmesos.

La resta, uns 40.000 euros, serien per a la reparació de 600 m2 de paviment afectat principalment a passeig de Gràcia, Gran de Gràcia i Lesseps. Des de dimarts el consistori ha retirat a petició de Mossos un total de 724 contenidors per evitar que fossin malmesos.

750.000 de cost patronal

Foment del Treball, les associacions empresarials, hoteleres i de restauració de Barcelona han criticat durament les destrosses acumulades l’última setmana a la capital catalana i han exigit “responsabilitats” al Govern. “Ja n’hi ha prou”, ha subratllat aquest diumenge el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre. Ha encapçalat una compareixença conjunta amb representants de 35 associacions econòmiques de la ciutat, recollida per ACN. Segons l’empresariat, els danys de la darrera nit al passeig de Gràcia s’eleven a 750.000 euros, amb més d’una dotzena de comerços saquejats i 75 establiments amb aparadors destrossats. Els afectats condemnen els fets i reclamen “coratge polític” per dotar de més recursos els Mossos d’Esquadra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa