Renfe xifra en un 2% el seguiment de l’aturada parcial

La CGT també ha convocat aturades el 30 d’agost i l'1 de setembre

L’aturada parcial convocada aquest dimecres a Renfe ha tingut un seguiment del 2% al vespre en el conjunt d’Espanya, segons fonts de l’empresa. El seguiment a la tarda ha sigut del 2,2%, segons la companyia i el sindicat convocant, CGT. La vaga només afectava dues franges horàries: de 12h a 16h i de 20h a mitjanit. No s’ha registrat cap incidència destacada a cap de les dues i el servei ha transcorregut “amb normalitat”, al marge dels serveis afectats.

Els serveis mínims, decretats pel Departament de Treball i pel Ministeri de Foment, han sigut del 40% en rodalies, del 65% per als Avant i del 78% en els trens de llarga distància. El sindicat ha atribuït el baix seguiment al fet que maquinistes, interventors i supervisors de serveis a bord han hagut de cobrir els serveis mínims decretats, així com també hi han estat obligats un 92% de la resta de personal de comercial –venda de bitllets a taquilla, megafonia i atenció al client–.

Del 7,15% restant de treballadors que tenien l’opció de fer la vaga, segons la CGT, l’han seguida entre un 80% i un 90%. Per la seva part, Renfe ha justificat el baix seguiment de l’aturada al·legant que ha estat convocada per un sindicat “minoritari”. 

La CGT preveu repetir les aturades el 30 d’agost i l’1 de setembre i demana un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s’aturi l’externalització dels serveis i el dret a promoció interna, entre d’altres reclamacions.

 

Comentaris

    Laie 15/08/2019 10:54 pm
    Con esos servicios mínimos, el porcentaje de trabajadores que puede hacer la huelga es bajisimo. El derecho de huelga se está convirtiendo en una falacia.

Nou comentari