Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Renfe bloqueja les vies de l’AVE a Sants amb un tren de mercaderies per evitar sabotatges
  • CA

Un tren de mercaderies és la solució de Renfe per evitar sabotatges i ocupacions a les vies de l’AVE a Sants. Des d’aquest matí l’operadora pública té estacionat un comboi que separa les vies de Rodalies de les de l’alta velocitat. Així, informen fonts de Renfe, es vol evitar que els manifestants baixin del tren de Rodalies i creuïn per bloquejar els trens de l’AVE. L’altra forma d’accedir a les vies d’alta velocitat és utilitzant el vestíbul, però només hi poden accedir els viatgers amb bitllet i l’entrada està custodiada per agents de policia. 

La mesura s’inclou en el marc d’un pla de seguretat activat el cap de setmana davant la previsió d’accions i manifestacions en motiu de la publicació de la sentència, segons fonts de Renfe. Avui, però, ha estat el primer dia que l’operadora ha estacionat un tren de mercaderies, ja que fins ahir aparcaven dos combois d’AVE per ocupar la via. 

Des de Renfe argumenten haver canviat els trens d’AVE per un de mercaderies perquè necessiten els combois d’alta velocitat per circular. Tot i perdre una via per fer-hi circular trens, les mateixes fonts recorden que hi ha més vies per on poden anar els trens. 

El tren de mercaderies seguirà estacionat a la via fins que es deixi d’aplicar el pla de seguretat activat per la previsió d’aldarulls i accions com a rebuig a la sentència, diuen des de Renfe. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa