Reducció de més d’un milió de desplaçaments en vehicle privat a Barcelona

Les dades de divendres 20 de març suposen una disminució del 71% respecte a un dia feiner

El trànsit a la ciutat de Barcelona va caure divendres un 71% global, fet que suposa una reducció d’1,2 milions de desplaçaments diaris en vehicle privat i en dia feiner, ha informat l’Ajuntament aquest dissabte en un comunicat. En l’hora punta del divendres –des de les 7 fins a les 10 hores– la caiguda va ser del 64%, mentre que, per àmbits, en els accessos de Barcelona la disminució va ser del 74,3%; a l‘interior de la ciutat, del 73,5%, i en les rondes, del 61,4%.

S’ha vist una reducció progressiva de la circulació de vehicles a partir del divendres 13, interrompuda per un petit repunt el dilluns 16 –el primer dia laborable des de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus– però que s’ha recuperat al llarg d’aquesta setmana. Quant al transport públic, el descens dels serveis d’autobús i metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha estat encara més notable: la reducció de la demanda de busos se situa en un 91,4%, mentre que el Metro ha perdut un 88% dels seus passatgers habituals.

TMB ha explicat que continua planificant els seus serveis segons el comportament dels passatgers per adequar l’oferta i la demanda i aconseguir que la proporció d’ocupació sigui inferior a un terç del servei.

Nou comentari