Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estudien prorrogar les targetes de metro caducades durant el confinament

Els bitllets com la T-Usual o altres abonaments mensuals o trimestrals del transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona tindran una pròrroga automàtica si van caducar durant el confinament, segons ha avançat aquest dimarts La Vanguardia. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va insistir des del primer dia als usuaris perquè guardessin les targetes per quan acabés l’estat d’alarma. Fonts de l’ens han explicat al TOT Barcelona que revelaran els seus plans de forma oficial a finals de setmana, però no han volgut donar més detalls.

El sistema de compensació s’activarà automàticament a partir de l’1 de juliol quan l’usuari faci us del títol de transport al metro, bus, serveis ferroviaris de Renfe o FGC i Tram i el validi. D’aquesta manera, totes les persones que estaven utilitzant el títol mensual o trimestral i ho van deixar de fer abans del 14 de març hauran de passar la tarjeta per les màquines i automàticament se’ls ampliarà la caducitat per un període equivalent al que els hi quedava.

Reclamacions telemàtiques

Els qui utilitzessin els bitllets des del 14 de març, data de la declaració de l’estat d’alarma, hauran de fer un procés més complex. En aquest cas, hauran de fer una petició telemàtica (a través de la pàgina web) aportant tota la informació requerida per allargar el període de validesa del títol. En cas de ser acceptada, l’usuari podrà recollir a les oficines d’atenció al client l’abonament amb un període de validesa corresponent al període no utilitzat.

Al principi es va optar per fer tots els tràmits de compensació als punts TMB, però finalment s’ha optat per la via telemàtica per evitar possibles cues i aglomeracions. La compensació dels abonaments caducats abarca un període en el que estava previst la T-Mobilitat, la tarjeta sense contacte i personal que permetria fer devolucions d’una manera més automatitzada i ràpida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa