Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pressió sobre Aena perquè l’aeroport de Girona serveixi com a ampliació del Prat

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha enviat aquest dilluns una carta al president d’Aena, Maurici Lucena, en la qual li mostra la seva predisposició a mantenir una reunió per abordar la convivència de l’aeroport amb l’entorn.

En la missiva, Mijoler sosté que defensar l’interès general és plantejar els límits d’infraestructures com l’Aeroport de Barcelona-el Prat, ha informat el consistori del Prat aquest dilluns en un comunicat.

L’alcalde reclama que en comptes de plantejar ampliacions, cal projectar i invertir en les infraestructures que garanteixin un “sistema aeroportuari de país” que connecti, per exemple, l’aeroport de Barcelona-El Prat amb altres com el de Girona. Així, lluny d’ampliar el Prat amb més terminals o pistes, l’alcalde del Prat, dels comuns, planteja que l’aeroport de Girona absorbeixi part dels vols que arriben a Barcelona. 

“Emergència climàtica”

Mijoler recorda que aquesta via és l’única per garantir que la infraestructura segueixi contribuint de forma sostenible al desenvolupament econòmic i social del territori en una època d'”emergència climàtica”.

“Les noves generacions ens adverteixen de les conseqüències devastadores que tindrà sobre la vida al planeta l’escalfament global causat per les emissions que genera, entre altres, el trànsit aeri”, ha alertat Mijoler.

Ha recordat que la contaminació que pateixen ciutats com Barcelona i Madrid suposa una greu amenaça per a la salut de la ciutadania i “causa centenars de morts prematures cada any”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa