Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es posen en marxa les escales mecàniques dels Canadencs a la Teixonera

L’Ajuntament de Barcelona ha estrenat aquest dissabte les escales mecàniques dels Canadencs al barri de la Teixonera, a Horta-Guinardó. Aquesta actuació permet connectar un desnivell de 14,5 metres entre els carrers Samaniego i Arenys, i també permet l’accés al replà intermedi que comunica amb la parròquia de Sant Cebrià, la sortida d’emergència d’una pista esportiva i l’accés inferior del centre cívic del barri.

A més de les escales mecàniques, que s’han instal·lat a tres trams diferenciats, s’han reordenat les escales actuals, les zones verdes, els espais d’estada i les xarxes de serveis existents. Després d’aquestes obres –que han actuat sobre un total de 740 metres quadrats i han tingut un cost d’1,4 milions d’euros–, el districte passa a tenir un total de 36 escales mecàniques, 9 ascensors verticals i 4 ascensors inclinats. L’Ajuntament ressalta que des de fa anys treballa “per millorar les condicions d’accessibilitat als barris amb pendents pronunciats, especialment als districtes de muntanya”.

L’actuació forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, que promou millores en els entorns urbans dels dos barris. El Pla també ha impulsat la implantació d’escales mecàniques al carrer Mª de Déu dels Àngels amb carrer Sant Dalmir, una infraestructura que entrarà en servei el proper mes de desembre.

A l’estrena ha asssitit la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, que ha pronunciat unes paraules davant dels veïns. També s’havien preparat actes d’animació infantil i tallers, a més d’un esmorzar. Amb tot plegat, les escales han quedat inaugurades amb tot de famílies que, a partir d’ara, hauran de fer menys esforços per moure’s pel seu barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa