Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una porta ‘colador’ permet anar de Rodalies al metro sense pagar

Una porta colador per passar de Rodalies a metro sense pagar. És el que alguns usuaris aprofiten per fer un transbordament exprés i, de pas, no pagar el bitllet de metro si el bitllet de tren que porten és senzill i, per tant, no és integrat. La porta està a l’estació d’Arc de Triomf i connecta les andanes de la L1 en direcció a Fondo i l’andana de Rodalies per on passen els trens que van cap a Manresa, Blanes o Vic.

Fonts de Renfe expliquen al TOT Barcelona que la porta compta amb un sistema d’electroimants de pressió per obrir-la i tancar-la, i que alguns usuaris la forcen per colar-se al metro. Es tracta de persones que han fet amb tren un trajecte que no fan habitualment i per al qual no disposen d’una targeta integrada, sinó que han comprat un bitllet senzill: haurien de pagar després el viatge de metro i així poden estalviar-s’ho.

Des de l’operadora pública ho qualifiquen de “vandalisme” i admeten que hi ha un problema. La porta és una sortida d’emergència. 

Aquest diari ha comprovat com la porta estava oberta, i des de Renfe admeten que alguns usuaris fan força entre diverses persones per obrir-la i passar d’una andana a l’altra. A més, especifiquen que no hi ha portes com aquesta en altres estacions que connectin Rodalies amb el metro. 

La porta 'colador', vista des de l'andana de Rodalies | Adrià Lizanda

La porta ‘colador’, vista des de l’andana de Rodalies | A. L.

Els usuaris es poden estalviar el bitllet de metro quan venen des de trens de Renfe. L’andana des de la qual els passatgers es poden colar a la L1 del metro acull trens que venen des de Plaça Catalunya o Sants. Quan arriben a Arc de Triomf, poden baixar del tren i passar directament al metro sense necessitat de pagar el bitllet de TMB. Després de fer el trajecte amb el metro, poden sortir de l’estació sense haver de picar el bitllet, ja que en moltes estacions no cal validar per sortir al carrer.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pep a octubre 09, 2019 | 20:48
  Pep octubre 09, 2019 | 20:48
  Per anar de RODALIES al Metro no cal "colar-se" ja que hi ha una tarifa integrada i pots anar de Rodalies al Metro o al Bus i acabar al Funicular de Montjuïc, tot això dintre d'un temps determinat. Si es colen per no validar més tard el seu viatge al tren serà perquè prèviament ja no han pagat bitllet a l'estació de Rodalies. Cal informar bé.
 2. Icona del comentari de: Perico a octubre 09, 2019 | 20:53
  Perico octubre 09, 2019 | 20:53
  No sé fins a quin punt es pot considerar com a sortida d'emergència a una porta que, d'entrada, no es practicable si no s'habilita el seu ús. Això compta amb un certificat que l'habiliti com a sortida d'emergència? Què en diuen els bombers?
 3. Icona del comentari de: Pol a octubre 10, 2019 | 10:23
  Pol octubre 10, 2019 | 10:23
  És molt fort, durant uns anys vaig fer quotidianament el recorregut Barcelona Sabadell i cada dia veia gent que feien tot el meu recorregut amb Metro de Barcelona i Renfe sense pagar. Era i és un escàndol. Això dol, sembla que les autoritats mai hagin tingut voluntat de resoldre aquesta mena d'estafes.
 4. Icona del comentari de: Diego a octubre 10, 2019 | 12:41
  Diego octubre 10, 2019 | 12:41
  La porta d'emergència que està espatllada és de metro, i comunica el metro amb la Renfe. El sistema d'electroimans pertany a metro TMB. El servei de manteniment de metro fa dies que l'hauria d'haver reparat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa