El confinament municipal els 7 dies de la setmana deixa imatges delicades a Barcelona. A falta d’escapades, molts barcelonins opten per Collserola o les platges com espais naturals on esbargir-se. Aquest diumenge el TOT Barcelona ha pogut comprovar que molts assistents relaxaven excessivament les mesures de prevenció de la Covid-19 i per exemple prescindien de l’ús de la mascareta o no mantenien les distàncies recomanades en grups d’amics.

Tot i que hi ha patrulles de Guàrdia Urbana recorrent el passeig marítim de Barcelona, el gran nombre de persones i casuístiques fan molt difícil un control exhaustiu. Així, sovint la prevenció xoca amb excepcions permeses com treure’s la mascareta per menjar, beure o fumar. Fer esport també resulta poc compatible amb la mascareta i les distàncies de seguretat.

Platja del Bogatell en cap de setmana durant la tercera onada de Covid-19 / Jordi Play
Platja del Bogatell en cap de setmana durant la tercera onada de Covid-19 / Jordi Play

A l’altra banda de la ciutat, a Collserola, també s’han registrat aglomeracions. Dissabte al migdia per exemple la Guàrdia Urbana va tallar els accessos al Tibidabo des de les carreteres de Vallvidrera i de Vista Rica per regular la gran afluència de ciclistes i vehicles privats. Sense poder traspassar els límits del terme municipal, el milió i mig llarg de persones que viuen a Barcelona busquen com poden espais a l’aire lliure per airejar-se i cada cop costa més trobar-ne de no massificats.

Nou comentari

Comparteix