La plantilla del Bicing convoca una vaga indefinida per reclamar sous “justos”

Els sindicats CGT i Cobas han convocat una vaga indefinida al Bicing des del 8 d’octubre i concentracions cada matí a les 10:30 hores a la plaça Sant Jaume, segons ​​ha informat aquest dimecres CGT en un comunicat. Els dos sindicats, que ostenten el total del comitè d’empresa, han reivindicat que la decisió ha rebut el suport dels treballadors.

Han detallat que les reclamacions laborals són salaris “justos”, ja que moltes categories estan per sota dels 1.000 euros; condicions laborals dignes i un sol conveni per a tota la plantilla.

Així mateix, demanen que l’empresa complementi fins al 100% del salari les baixes per accident laboral, hospitalització i intervenció quirúrgica i passar a fixos els que portin a l’empresa sis mesos.

També reclamen augmentar els plusos de nocturnitat i caps de setmana, i complir la llei de prevenció i organització del treball, respectant el codi de circulació.

Al gener de 2019 va entrar a gestionar el Bicing de Barcelona l’empresa UTE Pedalem Barcelona –format per Cespa, filial de Ferrovial, i PBSC del Canadà– i la plantilla és d’uns 150 treballadors.

“Responsabilitzem a l’Ajuntament de Barcelona per la seva falta de diàleg amb els treballadors de les empreses subcontractades i la necessitat que les licitacions garanteixin condicions dignes, i per a això han de conèixer i parlar amb els treballadors abans de publicar les licitacions i no només amb les empreses “, han dit.

Nou comentari