Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tap al Port de Barcelona: piquets informatius impedeixen l’accés de camions
  • CA

Grups de piquets informatius impedeixen aquest matí l’accés de camions al Port de Barcelona, en el novè dia de vaga de transportistes en protesta pel preu del carburant, disparat des de la invasió de Rússia a Ucraïna. Els manifestants estan aturant els vehicles que volen accedir a les instal·lacions portuàries per explicar-los les raons de la vaga i intentar dissuadir-los de continuar el viatge.

Si bé s’han viscut moments de tensió, els piques informatius han deixat passar sense problemes els camions que transporten productes peribles, és a dir, producte fresc com carn o verdura que es podria fer malbé.

El Port està en contacte amb els cossos de seguretat per “garantir que es pugui treballar a les terminals i per assegurar la cadena de subministrament”. Fonts portuàries valoren positivament la proposta del govern espanyol de subvencionar el gasoil amb 500 milions d’euros després de reunir-se aquest dimarts amb el Comitè Nacional de Transport per Carretera, però afegeixen que ara cal que es concreti. Per contra, la ministra va rebutjar una rebaixa de l’IVA al gasoil professional perquè els transportistes ja se’l desgraven, i per tant seria una mesura “ineficaç”.

L’organització convocant, la Plataforma per la Defensa del Transport de Mercaderies, va considerar insuficient el plantejament de l’executiu de Pedro Sánchez. A més, altres patronals com la Federació Nacional d’Associacions de Transport (Fenadismer) han anunciat que no treballaran fins que no es detallin les mesures “urgents i efectives” per què els transportistes “surtin de la ruïna” .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa