Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què Renfe recomana tenir els bitllets gratuïts abans del 5 de setembre

Els bitllets gratuïts de Renfe estan fent furor. Milers d’usuaris d’arreu de l’estat espanyol ja han adquirit els seus abonaments bonificats al 100% i estan preparats per a l’entrada en vigor dels tiquets el pròxim 1 de setembre. Tanmateix, la companyia ha fet una crida a la ciutadania recomanant que totes les persones interessades en el servei demanin els seus bitllets abans del 5 de setembre. Quin és el motiu d’aquesta petició?

Segons els càlculs de Renfe, a partir del pròxim 5 de setembre, que serà el primer dilluns laborable després de les vacances d’estiu, es preveu un notable increment de la demanda d’aquests abonaments bonificats, ja que també augmentaran considerablement el nombre de passatgers que utilitzaran els serveis de Rodalies i els trens de mitja distància. És per això que la companyia recomana adquirir-los com més aviat millor per evitar cues i possibles complicacions a l’hora d’obtenir els bitllets.

Aquests càlculs de l’empresa no semblen tampoc gaire descabellats tenint en compte que només en el primer dia amb els tiquets disponibles ja es van expedir gairebé 92.000 abonaments, més d’un terç dels quals a la demarcació de Barcelona.

Com adquirir els abonaments

Els usuaris interessats tenen dues opcions principals per poder adquirir aquests abonaments bonificats al 100%. Per una banda, els usuaris poden comprar aquests bitllets de manera telemàtica a través de l’aplicació oficial de la companyia Renfe o de la pàgina web, on caldrà aportar tota una sèrie de dades com el número de DNI o el telèfon de contacte que ja es podien anar emplenant des del passat 8 d’agost. Un cop realitzar el tràmit, els passatgers rebran un codi QR que podran descarregar i que els servirà per accedir a les estacions o obtenir el tiquet físic.

Per altra banda, les persones que ho prefereixin poden obtenir els abonaments de manera presencial a les màquines d’autovenda ubicades a les diferents estacions de la xarxa de Rodalies o a través de les mateixes taquilles. En aquest darrer cas, els interessats hauran de presentar a l’operador el seu document d’identitat, ja que el número que figura en aquest es gravarà en els bitllets juntament amb el telèfon mòbil del passatger.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa